Wortelkanaalbehandeling

De wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling, ook wel endodontische behandeling genoemd, is een tandheelkundige procedure die wordt uitgevoerd om een geïnfecteerde of ontstoken tand te redden. Tanden hebben zogenaamde wortelkanalen, gevuld met zenuwen en bloedvaten. Wanneer dit ontstoken raakt door bijvoorbeeld tandbederf, kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn.

Tijdens de behandeling verwijdert de tandarts het ontstoken tandweefsel, reinigt en desinfecteert de wortelkanalen en vult ze vervolgens met een speciaal materiaal om de tand te stabiliseren. Meestal wordt de tand afgesloten met een kroon om de structurele integriteit te behouden.

In complexere casussen werken we samen met de beste specialisten om de wortelkanaalbehandeling succesvol uit te voeren.

De behandeling

Bij The Dentist Amsterdam staan we klaar om u te helpen uw mondgezondheid te verbeteren en te behouden. Onze mondhygiënisten spelen een sleutelrol in dit proces, en ze zijn vastberaden om u te voorzien van hoogwaardige mondverzorging en advies op maat. Maak vandaag nog een afspraak met onze mondhygiënist en ontdek hoe we samen kunnen werken aan een stralende, gezonde glimlach.Kies voor mondhygiëne. Kies voor The Dentist Amsterdam.